Rabu, 17 Ogos 2011

Rahsia Perompak sudah di dedahkan...?

Assalamulaikum....

Posting saya pada kali ini berkaitan dengan satu Rahsia yang tidak menjadi rahsia lagi,perihal mengenai teknik baru merompak.Kita sering kali terdengar,terbaca,menonton kes melibatkan rompakkan yang sering berlaku di negara kita
baru sekejap tadi saya terbaca di ruangan Wall FB saya yang berbunyi bergini :

Pesanan dari PDRM..
Jika anda memandu diwaktu mlm dan cermin kereta dilempar telur ayam jgn on wiper atau pancut air.Terus memandu dgn apa yg mampu dilihat hingga tiba ditmpt slmt.Ini krn jika telur ayam bercampur air ia akn menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap pengelihatan kita yg akan memaksa kita berhenti.Disitulah kita akan menjadi mangsa perompak.Inilah teknik baru yg digunakan perompak dijalanan. - Polis DiRaja Malaysia..
Tidak menjadi Rahsia lagi kan?,kita perlu berhati-hati apabila memandu,ingatlah orang yang tersayang

Selasa, 16 Ogos 2011

No Hp anda di paparkan di Facebook?

Assalamulaikum,selamat berpuasa yang ke 16,ok tengok sahaja tajuk diatas mesti ramai yang tidak tahu bahawa no Hp kita tidak lagi mejadi rahsia di Mukabuku Facebook.

Pada minggu lepas,seorang sahabat saya di FB menghantar msg seperti berikut:

AMARAN!!!
NOMBOR TELEFON BIMBIT SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA sedang dipaparkan di Facebook!
Ini bukan gurauan - Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik ACCOUNT, klik EDIT FRIENDS, klik CONTACTS di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan. Sila copy post ini di STATUS anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk MENGELAKKAN PENCEROBOHAN PRIVASI...harap tuan/puan phm..
Apa lagi,saya pun melakukan apa yang di nyatakan oleh sahabat saya tadi.Ternyata apa yang di perkatakan memang betul-betul terjadi,saya ada menyediakan gambar-gambar untuk rujukka:







Cuba kita teliti dua gambar di atas dan cuba kita  bayangkan kalau kita tidak melakukan setting,mungkin no hp kita sudah di ketahui ramai orang yang tidak berkenaan.
Bagi sesetengah orang perkara sebegini tidak menjadi masalah kepada mereka,kerana mungkin mereka meletakkan no hp yang palsu.

Tapi bagaimana pula dengan mereka yang betul-betul meletakkan no hp mereka di FB itu

Kesimpulanya banyak lagi benda yang tersirat kita tidak tahu pasal FB ni,sekiranya ada sebarang maklumat cepat-cepatlah sebarkannya untuk feadah bersama

Isnin, 15 Ogos 2011

Hati mahu kering part 2

Assalamulaikum .....
Agak lama jugak saya tidak menulis di blog ini,maklum sahaja saya agak sibuk semenjak dua menjak ni dengan tugas yang telah di berikan kepada saya.

Ok berbalik kepada Hati mahu kering,nekadnya kita dalam melakukan sesuatu dan kelaur dari zon yang selesa.Kalau dulu kita biasa menerima duit pada hujung bulan .Namun sekarang tidak lagi,kita perlu membuat strategi-strategi berapa sasaran yang kita perlukan setiap bulan

Saya ada terbaca blog shuth Admin wang cyber,sekiranya kita senang dengan sesuatu perkerjaan tu maka lakukan,kalau kita sudah tiada minat,tiada gunanya lagi kita berserkam mata

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...