Khamis, 31 Mac 2011

31/03/2011 Berada di Kota Bharu

Assalamulaikum....hai2 semua followers dan para pembaca,saya sekarang berada di KB kat Kelantan,singgah kejap kat cc entah nama apa pu saya tak tahu.Tujuan saya datang ni pun pasal tunag saya yang suruh sebab besok nak pilih cincin

Lama dah saya tak datang semenjak habis belajar ni,datang sahaja dah banyak berubah rupanya.Bangunan pun banyak yang dan tumbuh macan goreng pisang panas ajer yang baru panas.Nah tu di saper kata kelantan @kelate ni tidak membangunkan.Kamera Plak tertinggal kat umah sewa kalau tak malam ni leh ambik gambar

Jam di sisi sebelah kanan komputer menunjukan jam 10.36 mlm awal lagi nih perut pun dah lama lapar,nak makan kat mana yer ?natilah jumpa lah tu tempat makanan best hehehe

Korang mesti nak tahu kan di pantai timur ni kelantan lah satu-satu negeri yang bahan makannya murah,tak caya datang lah bujet rm 40 cukup untuk sehari berjalan,bukan nak promok yer ok followers kita sambung nanti saya cerita lagi........


kakulators:esok ambik gambar masuk kat sini

Makan tengah malam

Saya sering kali makan tengah malam sebab lapar lah apa lagi,jam menunjukan tepat puku 1 pagi,wah2 sedapnya masih ada kat kedai lagi sambil tengok cerita indon.Cerita nagis-nagis ajer tak habis-habis benci aku

Tengok keadaan di  kedai tak ramai orang malam ni,keadaan cuaca yang tidak megizinkan,air hujan  penuh bertangkung di dalam kedai,ermm lantak lah janji dapat makan air hujan sahaja tu bukana apa pun.Malam perkena nasik goreng sama telur mata nyum-nyum sedapnya.

Masa nak keluar pergi  kedai tadi sempat lagi call ayang saya  yang berada nuh jauh kat oversea KL nuh,tak tido lagi tanya saya,katanya tak panas sayang.Wah-wah sayang yer,ermmmm

Sampai sahaja kat kedai duduk,kak bagi saya nasik goreng satu,tanpa di sebut akak tu dah tahu saya nak minum apa.Air apa ?Air cincau suam ajer .Teruskan menonton cerita Indon tadi,his kenapa heroin ni asyik nagis-nagis putus cinta ker apa kehalnya,nyum sedap makan nasi goreng malam ni

Tak lama lagi rasa tak dapat lah macam mana sebab dah nak berbini berkahwin dah,aktiviti malam mungkin akan di kurangkan

Kakulators:nak bawak sekali bini makan hehehe

Selasa, 29 Mac 2011

Cucuk duit Vs Simpan duit

Hari ni saya pergi ke mesin atm BSN  berhampiran balai polis sunyi ajer mana pergi orang nih biasa kena beratur panjang,tgk pada jam dah dekat pukul 7 petang patut ler orang tak ramai dah senja rupanya
.
jeng-jeng kelaur acsess kad duit berjenama Maybank hehehe Cucuk duit sikit buat belanja.ermm belanja-belanja ajer yang tahu simpan tak pernah ambik tahu,tarbiat macam ni mintak jauh lah takkan sampai ketua ni macam ni kan

His lambatnya orang kat depan tu ambik duit ni,saya dah lewat ni,apasal lambat sangat,bila tiba giliran saya huhuhu patut la mesin atm ni lambat rupanya fuction dia yang tak elok.Servis lah orang ramai nak guna nih 


Bujet nak simpan sikit duit tu tapi tak jadi huhuhu,sebenarnya kita perlu buat simpanan dari sekarang kerana kita tidak tahu apa yang akan jadi di masa depan,sekurang-kurangnya simpanan itu dapat membantu kita kan

sampai kat rumah pun tadi dah lewat,terus  makan......

Kakulators:ader lah buat saving sikit...

Isnin, 28 Mac 2011

Bertanya Khabar..hello,hello,hello

Assalamulaikum apa khabar sahabat-sahabat di harap sehat lah hendaknya yer.Ok posting saya pada kali ini berkaitan dengan bertanya khabar....hello,hello,hello.

Mudah cukup mudah sajer kalau nak bertanya khabar ni,picit dan dial ajer no hp tu hello assalamulaikum.....bla bla bla dan bla.Namun walaupun nampak senang kan tapi ada jugak yang meanggapnya susah sebab kan bz kerja,susah takder masa,dunia dah canggi,takder susahnya pun 

Bertanya Khabar juga menyebabkan sesorang itu berasa diri mereka di hargai,ye la kan lama dah tak jumpa,jadi gunakan medium yang ada sebaiknya untuk berhubung

Kalau yang berada berjauhan dengan keluarga tu hello-hello lah mak kat kg yer,tak lah rindu sangat mak tu.Sebz mana pun kita kena hello-hello lah yer terutamanya pada mak kita selagi masih ada

Kalau yang dah berkeluarga tu hello-hello lah isteri,isteri pasti cair punya hasbund dia call,kalau ada anak tanya khabar anak,hello-hello anak papa hehehe

kakulators:Hello-hello sampai bil telefon melambung tinggi,baik jangan hello-hello kalau jadi mcm tu

Ahad, 27 Mac 2011

Kenapa suka ikut Ambulans

Ne no ne no ne no baru sekajp tadi ambulans melintasi saya,saya baru sahaja balik dari pekan pergi ker kedai mesin fotostat nak masuk dakwat dalam botol tu.Dari jauh lagi sudah kedengaran siren Ambulans,lajunya bawak his2,maka dengan itu sila beri ruang pada Ambulans bila kita dengar dari arah belakang kita yer.

Kenapa suka ikut Ambulans...

Pasti dan pasti kekawan para pembaca mengalami keadaan ini,kita berhenti di satu traffik light,tiba-tiba kita terdengar siren ambulans dan seangkatanya,lepas tu tanpa meghiraukan lampu merah ker jingga ke kita terus jalankan?

Ada satu lagi keadaan dimana kita nak keluar simpang tiba2 ambulans melintas di tepi kita,kita pun apa lagikan follow ajer la nak cepat katakan,follow punya sampai kat hospital buat apa kan?bukan tujuan kita pun nak sampai situ

Terburailah satu tajuk kenapa suka ikut Ambulans,tp ingat ambulans tak tunggu kita,so kena hati-hati jugaklah masa nak follow tu hahaha.Budaya ikut ambulans ni saya tak pasti sejak bila di amalkan,rakyat malaysia ni memang hebat bahagian ikut ni hahahaha

kakulators:pernah sekali saya ikut belakang lori tapi jarak jauh lah sikit hehehe

Sabtu, 26 Mac 2011

Rasa.......berdebar,mengeletek



Pada hari ini hati rasa berdebar,banyak perkara yang perlu di selesaikan,maklum ajer tarikh 2/04/2011 semakin hampir,persiapan sudah di buat,1/04 pula kena pergi ke rumah bakal tunangan saya katanya ada hal.Kemaskini awal lah jawabnya saya,kalau tak kelam kabut sikit jadinya ,yang lepas-lepas memang dah belaku.Tak mahu pelajar lagi ker dari pengalama lepas




Perasaan berdebar datang dengan tiba-tiba???

Duduk relax sahaja-sahaja pun perasaan berdebar tu datang jugak,entah la apa yang di pikirkan pun saya tak tahu,kata orang kelantan kenaling,tentu asing sikit bagi orang-orang belah utara dan selantan perkataan kenaling ni.

Kejutan...

Kejutan dengan tiba-tiba pun menyebabkan saya berasa berdebar-debar,asyik melayan internet tiba-tiba di sergah oleh kawan rasa berdebar sungguh.Kalu yang melatah tu erm paham-paham ajer la perkataan yang tak sepatutnya keluar pun keluar #$#@#$%^^^%^&**&.

Jangan mengeletek

Yang ni satu kes lagi,mengeletek,biasa bila duduk ramai suka sangat mengeletek kan,jangan amalkan selalu naya saya hahaha


kakulator:nasib lah saya tak melatah kalau tak naik parang atas kepala

Khamis, 24 Mac 2011

Terima kasih Bos

Pada hari ini genap setahun,saya sudah berhenti kerja makan gaji,yer la sebab berhenti kerja tu untuk memberi tumpuan pada perniagaan kedai online saya.

Pada pagi ini saya pergi ke bank sekejap untuk bank-in modal pusingan kedai kawan saya,dan juga bayar sewa kedai di Pejabat Majlis Dearah Besut,suasana pada pagi ini merdung.

Melalui jalan besar Kota putera kelihatan  Bangunan Kerajaan 4 tingkat,iaitu Wisma Persekutuan Besut Terengganu,dimana disini lah tempat kerja saya dulu.Terima kasih Bos kerana memberi saya pengalaman yang berharga tentang pegurusan kerja yang baik





Saya berhenti sekjap di persimpangan jalam dan megambil gambar bangunan ini tadi,banyak dah perubah kalau tengok pada gambar ini selepas itu saya meneruskan pejalanan ke tempat yang di tuju Maybank cawangan Jertih



Keadaan traffik di jalan besar Kotaputera


Kakulator:Kerja sendiri pun kena ada displin jugak

Rabu, 23 Mac 2011

Dompet ,handbag kepentingan kepada Lelaki dan wanita





Timbul plak idea nak menulis berkenaan dengan dompet dan handbag ni,tengok di sekeliling kita semua umat manusia ada dompet bagi yang lelaki,bagi yang perempuan plak mestilah menggunakan handbag sebagai tempat simpanan di kala berjalan dan membeli belah.

Gaya dan fesyen tetap kena jaga,tapi itu bukan soalnya,persoalannya sekarang sejauh mana kepetingannya  terhadap lelaki dan wanita dalam kehidupan seharian mereka.Kalau Takyah guna macam mana,apa akan jadi pad lifesyle mereka yer.Adakah sesuaisetiap dompet atau handbang  yang di peragakan itu? hahaha

Doremon pun ader dompet,pikirlah sendiri kat mana dompet doremon berada  .Hahaha


 Kalau ikutkan memang banyak gunanya tu ,terutamanya handabag,kalau wanita boleh lah meyimpan bedak ker ,minyak wangi ker betul tak?Biskut kering pun leh simpan dalam tu hahaha,Selain menyimpan wang di dalamnya.Tapi yang paling lucu ialah wanita pakai dompet berjenama  ladies ,lepas tu masuk dalam poket belakang seluar hahaha lucu betul bila menontonnya ,nasihat saya dik lu pakai dompet ladies macam ni  jangan letak dalam poket belakang yer





Trendy lah bang...apa kisah kan hahaha jawapan cover malu,rosak-rosak dek kerana kecelaruan fungsi....benda kecik macam ni jadi bercelaru habis hahaha

Kakulators:Saya pakai juga dompet..khas untuk lelaki sahaja

Cerita Pasal Kahwin bujet tak cukup

 sekadar Hiasan



Assalamulaikum..

Hai-hai kepada para pembaca sekalian,apa khabar?Diharapa sehat semuanya yer.Posting saya hari ini bertajuk Cerita Pasal Kahwin bujet tak cukup...ya itu lah tajuknya yer .

Sebagai manusia normal,ALLAH menanugerahkan perasaan kasih dan sayang terhadap setiap manusia ,tidak kira mereka dari bangsa apa,dan beragama apa.Bila tiba satu saat mereka perlu perkahwin.Bagi kita orang Islam,kita juga wajib berkahwin megikut syarat-syarat yang telah di tetapkan oleh Agama Islam

Walaupun bujet tak cukup,pasangan masih mampu lagi mendirikan rumahtangga,dengan adanya satu peracangan yang baik  maka masalah bujet dapat di atasi.

Mas kahwin,hantaran adalah perkara yang perlu ada dalam majlis perkahwinan kita  

Semua ahli keluarga dah tahu tarikh pertunangan tapi kita masih lagi tercari-cari macam mana mahu megumpulkan wang unuk bujet perkahwinan pula.Maka berserabutlah pemikiran kita,mula lah bila di tegur muka masam memcuka

kadang-kadang tumpuan kita untuk memgumpulkan duit untuk bujet perkahwina terganggu,dek hutang lama contoh hutang PTPN,kad kredit oh,kenderaan menyebabkan kita susah untuk membuat bujet untuk kahwin.Perkara ini sebenarnya dapat di atasi dengan peracangan yang baik

Masalah kerja

Saya tak dapat kerja tetap lagi saya malas nak pikir soal kahwin yer,saya kalau boleh nak cari kerja tetap dulu....pernah jugak saya dengar kenyataan macam ini.Tidak dinafikan juga lah ada sesetengah orang kita beranggapan bahawa dengan adanya kerja tetap mereka dapat meracang bujet untuk mereka.Mungkin mereka banyak perkara yang perlu di tanggung.Setuju?

Majlis Kenduri besar

Ok,sebenarnya tak salah hendak membuat majlis kendui secara besar-besaran namun kita perlu lah megelak dari berhutang.Cukup sekadar kemampun yang kita ada.Lepas kahwin masalah kita akan jadi bertambah pulan,hutang pun bertambah macam mana nak selesai asyik bertambah sahaja beban hutang

Sampai bila?

Bagi saya sampai bila kita tak kahwin?kalau kita asyik berfikiran bujet tak cukup sahaja,

Erti Perkahwinan

Erti perkahwinan sangat mulia di sisi Agama Islam,Iblis dan Syaitan laknat pun tak suka.Barokah rezeki akan di berikan Oleh ALLAH kepada mereka yang sudah berkahwin

P/s:Anda boleh merujuk pada yang pakar sekiranya ingin mengetahui dengan lebih lanjut perihal perkahwinan atau anda boleh terus pergi khusus kahwin

Selasa, 22 Mac 2011

komik niaga bersama MatBiz

Kali ini kita bersama maskot Kartun iaitu MatBiz,Mat Biz ni kira terrer sangat lah tu sehingga nasihat bosnya tidak di pedulikan,Ayak jom kita ikuti kisah MatBiz



Yang ini pula ketika MatBiz menjalankan  Perniagaan menjual produk kecantikan,ayat kena manis beb
heheh

 Matbiz silap paham sebenarnya,konon-kononnya nak tunjuk hero lah tu....rupa-rupanya ....
 Baca lah sendiri yer hehehe

Bersambung.....di lain siri

Komik Niaga siri 1



Assalamulaikum...

Bertemu kembali yer para pembaca,kali ini saya ingin membawakan satu kelainan.posting saya pada kali ini berkaitan dengan Kartun.Bukan kartun doremon yer.

Kartun ini,di reka khas untuk memberi infomasi kepada bakal-bakal usahawan di luar sana,yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia keusahawan pun amat di galakkan untuk membaca setiap siri kartun ini .Natikan kemunculanya

Setiap siri kartun ini sudah memdapat keizinan dari tuan empunya kartun yer

Kartun di atas megisahkan sorang agen insuran yang ingin membuat jualan insuran nya

Isnin, 21 Mac 2011

Kenapa jadi begini?

Assalamulaikum selamat malam rakan pembaca...

Ketika saya menulis ni,suasana di dalam kedai agak teratur dengan mereka yang sedang melayari internet.Pada malam ni hati rasa sangat berdebar dan sakit dada semacam kena kejutan elektrik sahaja.

Kenapa ianya berlaku,mungkin Maha Pecipta memberi peringatan kepada saya,bahawa masanya hampir tiba jua.Pada malam ni juga ayah saya megalami deman,pandagannya memjadi gelap
.
Kenapa ni ayah,tanya adik saya yang bongsu,Sekali lagi hati saya berdebar,pada waktu itu saya hendak turun dari rumah untuk menghantar adik bongsu ke kelas malam.Adik kenapa lambat sangat tu,semua yang berada di rumah semua berdiri memerhatikan ayah

Adik kenapa lambat tu,cepat sikit kata ku lagi,jam di dinding sudah menunjukan tepat pukul 8.00 malam,Pada waktu ini biasanya saya sudah membuka kedai.Kenapa?sebb sudah di jadulkan bahawa saya perlu membuka kedai waktu itu

Sudah 3 kali di beri peringatan oleh Nya,pada waktu itu ketika saya dan adik lelaki saya pergi membeli barang untuk kedai,tiba-tiba di rempuh oleh kereta dari arah kanan,bengkak kaki kanan

yang kedua waktu itu jam 8 malam wkatu malaysia timur,saya bawak motor waktu itu melalui jalan semerak menuju ke pasir putih,di persimpangan jalan tiba-tiba kucing melintas,saya ni jenis tak boleh tengok binatang nak kena langgar mesti nak menoleh,tiba-tiba selepas itu sedar tak sedar saya terlanggar belakang kereta orang

yang ketika semasa di dalam pejalanan ke kedai,keadaan jalan pada waktu itu sungguh sibuk,saya tanpa berfikir panjang membawa motor dari arah bertentangan dengan tiba-tiba kereta terbabas dari laluannya nyaris2 tak kena langgar.Alhamdulillah


P/s:Kita akan kembali jua pada Yang Maha Esa,jadi ingat-ingat lah

kenali Sos Bilis(budu) atau pati ikan bilis




Assalamulaikum hai-hai...

Posting saya pada kali ini berkenaan  dengan satu Sos atau Pati,bukan pati pendatang asing tu yer hehe.Iaitu satu Sos.Sos ini sangat di gemari oleh penduduk di Pantai Timur Malaysia  terutamanya Kelantan dan Terengganu

Mengapa Sos Bilis(budu) menjadi pilihan?

Di Kelantan dan Terengganu, sebuah negeri kaya dengan ulam-ulaman seperti petai,pegaga,pucuk gajus, dan sebagainya,menurut cerita orang tua-tua,Sos budu di hasilkan untuk memberi satu rasa dalam menikmati ulam-ulaman tersebut.tanpa budu sebagai pencicah tidak sedap menikmati ulam tersebut.Bila tiba musim durian lagi lah best hehe

Dalam menghasilkan Sos bilis yang superb,pemilihan ikan bilis juga harus di titik beratkan,yerlakan Sos sedap mesti bahan yang di gunakan tu berkualiti

Pada zaman dulu,Sos Bilis dihasilkan hanya berskala kecil sahaja,dengan menggunkan tempayan,sos budu yang dihasilkan akan di biarkan selama 1 bulan,tapi sekarang Sos Ikan bilis ni sudah di komiselkan di peringkat kebangsaan di bawah produk IKS.Maka untunglah para pengusaha Sos Bilis tu.

Bukan setakat itu sahaja,dengar-dengar cerita Sos Bilis ni,sudah diambil oleh para saintis jepun untuk menghasilkan Vaksin Kanser.Betul ker ?

Sos Budu juga sedap di makan dengan mangga yang belum masak.Oh ya mangga juga boleh di jadikan sebagai  ulam untuk membuka selera anda

Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan Sos Bilis(budu) untuk satapan sendiri
selamat memcuba kalau rasa nak cuba yer

  1. Ikan bilis secukup rasa
  2. Asam Gelugor
  3. Manisan(gula Melaka)

kisah Kertas Double A

ASsalamulaikum

Al kisah,maka tersebut lah kisah....pada hari ini saya beli satu rim kertas Double A.Tujuan saya membeli kertas sampai satu rim tu ialah nak buat satu buku laporan berkaitan dengan kerja saya selama 3 tahun tu ,mana tahukan kot-kot dapat temu tak terduga pasal kerja.

Maka dengan gagah nya saya pun pergi lah ke kedai menjual kertas Double A tu ,masuk-masuk ajer kedai ada lah 2 orang cik adik ni sedang bertugas di kaunter hadapan,eh sorang ajer yang bertugas di kaunter,sorang lagi dok megadap komputer,curi tulang yer..hehehe

Nak panggil apa yer kat cik adik 2 orang ni,ermm awk ajer la sebab tak tahu umur kan.Awak saya nak beli kertas satu rim,maka yang duduk depan kaunter tu pun bangun,abg nak yang mana bang,cewah abang yer panggil kat saya,dalam hati nasib aku dah ada awek hehehe kalau tak aku ngejas ajer adik ni

Abang nak yang mana yang harga rm 10 atau nak harga kertas rm 13?Maka terdiam lah saya sekejap...sekejap ajer 5 saat ajer diamnya tak lama

Yang mana ok?Maka jawab adik tadi yang Double A bang elok,sebab dia tebal sikit katanya,lepas tu saya meneruskan pertanyaan lagi,yang berharga rm 10 ni macam mana?maka jawablah adik tadi,yang nipis sikit.OOOOO nipis

Saya pun tanpa berfikir panjang terus setuju ajer dengan kertas Double A tu .Bilangan nya pun banyak 500 helai,ish betul ker saya ni nak buat buku laporan samapai 500 muka surat.

Bila pikir balik dan kira balik elok lah beli banyak sebab di lain masa tak perlu beli lagi.Satu helai baru 3 sen ajer adik yang masih bersekolah pun ada lagi,lepas ni adik tak payah susah-susah nak beli kertas di koperasi sebab koperasi kat rumah dah ada hehehe

Para pembaca satu kelebihan lain yang ada pada Double A ni bila kita lihat di bungkusannya terdapat perkataan PAPER FROM FARMED TREES paham tak maksudnya apa?Mungkin ramai dah tahu maksudnya 

Bagi saya maksudnya adalah kertas ini di buat dengan pokok yang khas di tanam semata-mata untuk tujuan membuat kertas double A sahaja.Tak perlu terbang hutan.Bersesuai dengan kampen yang di jalankan oleh pihak kerajaan iaitu megurangkan penebangan hutan

selama ni saya tahu guna ajer kertas ni,salah sorang kawan saya bagi tahu bahawa Double meggunakan Pokok yang di tanam khas untuk membuat kertas tanpa menebang hutan

Secara ringkasannya:

kertas Double A sangat berkualiti dan mesra alam kerana bahan yang dihasilkan dalam membuat kertas Double A ini di ambil dari pokok yang di tanam khas untuk menghasilkan kertas ini

Ahad, 20 Mac 2011

Suka dengan GomoFm

Saya selalu sahaja lepak di GomoFm di kala malam,ketika sebelum tido tu tegur-tegur dj Gomo Fm dan kawan-kawan lain,gomo sampai berbuih,

Adalah seorang dua Dj yang kelakar tu Dj Embun dan Dj Miss.Saya pun tak tahu lah macam mana saya boleh bertepek dengan radio tu,sebelum ni saya tak berapa minat sangat dengan radio internet ni.Oh rupa nya ada satu istimewa bagi saya iaitu selain para djnya yang agak gila-gila tu gomo fm ni seolah-olah stesen radio biasa yang kita dengar

Disamping itu jugak kan,ruangan chater box yang di sediakan jugak sungguh memghiburkan hati mana tidaknya  dapat borak-borak sambil dengar lagu


Alasan Kenapa Suka memasak

(intro)Kenapa suka memasak??


Pada kebiasaan bagi setengah orang terutamanya kaum perempuan ,suka sangat memasak,memasak ni ada pelbagai jenis di antaranya ada masak nasi,masa mee meggi masak ikan dan sebagainya

Tetapi kenapa suka memasak??

Tengok sekarang,mudah senang sahaja kerja tak perlu beli banyak bahan,cukup sekadar membeli beberapa paket rempah,santan dan sebagainya dah boleh masak lauk-pauk

Tetapi kenapa suka masak??

Biasa kan,kat restoran,mahu warung biasa tidak kena pada selera kita,kita nak makan sambal tumis ikan bilis di kedai hanya ada sambal belacan sahaja mana boleh tahan tu,terliur nak makan sambal tumis ikan bilis alih-alih ada sambal belancan

Tetapi kenapa suka masak??

sesorang yang suka memasak ni,biasa nya akan di sayangi suami(sebab air tangan isteri yang buat),mak mertua pun sayang,sekiranya ada anak,anak akan kasih pada ibunya

itulah serba sedikit diantara alasan kenapa suka memasak,jangan marah yer kepada mereka yang tak tahu masak tu hehe

masak lah untuk pasangan anda nanti yer

Super MOON

Pada entri kali ini ,saya ingin megupas sedikit berkenaan bulan,bulan apa bila kita tengok sungguh indah di kala malam.1 minggu yang lepas saya di beri tahu oleh awek saya bahawa bulan semakin dekat dengan bumi.Eh betul ker ?

Saya pun membuat sedikit percariaan dan memintak tolong pak google..klik punya klik ..taip punya taip..tersenarai lah berberapa tajuk Yang di depan nya bertulis SUPERMOON.Sunguh menarik ni,ujar saya

Saya sendiri pernah melihat bulan memgambang wah,seoalah-olah rasa nak menuju ke bulan tersebut.

Tadi selepas saya chatter di gomofm,saya sempat mejenguk ke luar melihat,kalau-kalau supermoon muncul,mana tahukan ?




saya ni kalau nak bagi ulasan ni tak pandai sangat,so sila tgk di bawah baca sendiri paper the star tu yer,Pesan saya sebagai orang Islam ingat-ingat dan berpesan-pesan sebelum terlambat

Boleh rujuk sini 
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2011/3/15/nation/8270079&sec=nation

 Sesungguhnya ALLAH Maha Berkuasa diatas segala kejadiaan

Sabtu, 19 Mac 2011

Zaman Kecik Kaku lator

Bila ma cerita kat saya kan,pasal saya waktu umur 4 bulan,saya terkejut,sebab tengok pada gambar betul ke aku ni,kata awek saya saya ada lengan catton kelasi kapal tu,apa nama tu popa lantak lah nama apa pun,awek saya siap ketawa lagi,dia kata nak tunjuk pada ma dia
.Aduh malu dem,namun di sebalik gambar tersebut terselit satu kisah,ma saya bercerita pada saya masa saya umur 4 bulan saya kuat makan


Makan apa?

Makan Nestum 6 tin,fulamak banyaknya,patut lah lengan macam tu,hehe.Alhamdulillah pada hari ini saya bersyukur sangat pada Maha Esa,kerana masih lagi di beri nafas untuk terus hidup.Saya memdapat pendidikan awal di sekolah PASTI pengkalan Nyireh Besut Terengganu,dan meneruskan sesi persekolah di Sekolah Kebangsaan Kampong Raja

Ini lah Gambar sewaktu saya berumur 4 bulan,ma saya masih memyimpan kemas gambar ni,katanya sayang

Siapa Kaku lator




Assalamulaikum pemulaan bicara,nama saya yang sebenar Zulkifli bin Mohamad A.k.a kalulator Atau A.k.a faizul,Umur saya (rahsia),tempat lahir saya di Besut Terengganu,Taraf pendidikan saya hanya layak pegang Sijil ajer,Sijil apa(Rahsia)

Sebenarnya saya sudah banyak meghasilkan blog ni,itu pun hanya sekadar suka suki ajer,bila diri dah terasa boring maka saya pun berblogging lah

Saya mula berblogging pada tahun 2007 lagi,ermm nak kata lama tu takder lah sebab kebanyakan blog yang saya hasilkan ni cicai ajer.Bagi saya Blog di susah sekiranya kita tahu fungsi blog itu sendiri

Berbalik kepada megenai diri saya,saya merupakan anak ke-2 dari 7 orang adik beradik,ma ayah kerja biasa2 ajer,ayah tukang rumah ajer ,reban ayam pun ayah boleh tolong buatkan,asalkan berkaitan dengan kayu hehe

Pada bulan lepas,kaku telah di ajak oleh kakoii untuk jadi salah sorang penulis di blog kakkoii-me.blogspot.com,wah cun nya blog kakkoii ini,kalau masuk pertadingan mau boleh no 1 ni.

Siapa kaku Lator secara ringkasannya:


Nama:zulkifli mohamad
Umur:Rahsia
Perkerjaan:Setakat berniaga sahaja
Status:Bujang lagi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...